Hrvatski radio

Radio Pula

Teranino festival - Bale

10.03.2023.

11:41

Autor: HRT

Teranino festival

Teranino festival

Foto: TZ Bale / snimka zaslona

Otvorenje 1. festivala posvećenog teraninu – Teranino festival Bale održat će se u subotu 11. ožujka u 12 sati u sportskoj dvorani u Balama.

Povijest Teranina seže daleko u prošlost i on je odraz bogate kulturne baštine Istre. Teranino se proizvodi od autohtone sorte crnog vina Teran i proces pripreme je složen i precizan, a cilj je stvoriti jedinstven okus i aromu.


Na enološkom i gastronomskom događanju predstavit će se 14 proizvođača Teranina iz Istre. Cilj održavanja festivala je učiniti Teranino prepoznatljivim kao proizvod koji dolazi s područja istarske županije.


Program festivala uključuje ne samo degustacije Teranina, nego i kušanje istarskih specijaliteta u pripremi pulskog chefa Deniza Zemba, a kao dodatnu zanimljivost ističemo i mogućnost kušanja likera i rakija od kivija.


U subotu navečer 11.3. u 21:00 na festivalu u šatoru pored sportske dvorane u Balama će nastupiti grupa Night Express, poznata po svirci funky, soul, pop i rock uspješnica.


Festivalski dio će se održavati u sportskoj dvorani u Balama a koncert se održava u šatoru na parkingu pored sportske dvorane dvorane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.