Hrvatski radio

Radio Pula

Tijekom srpnja i kolovoza besplatni razgledi mjesta Središnje Istre

23.06.2021.

18:54

Autor: Tomislav Šikić

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Turistička zajednica Središnje Istre tijekom srpnja i kolovoza organizirat će besplatne obilaske Pićna, Gračišća, Pazina, Svetog Lovreča, Svetog Petra u Šumi, Tinjana i Kringe i njihovih znamenitosti. Odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog turističkog vodiča.

Svakog ponedjeljka s početkom u 18:00 sati odvijat će se razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje je u Pićnu, u parku ispred kapele sv. Roka, a nakon razgledavanja Pićna, sudionici će se vlastitim automobilima odvesti do Gračišća, gdje slijedi nastavak vođenog obilaska navedenog mjesta.

Svakog utorka s početkom u 10:30 sati odvijat će se razgled Pazina, uz okupljanje na Šetalištu Pazinske gimnazije, ispred Spomen doma. Moguće je posjetiti i Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre u Pazinskom Kaštelu, uz nadoplatu od 15,00 kn po osobi.

Srijedom u 18:00 sati održavat će se razgled Svetog Lovreča. Okupljanje i susret s vodičem predviđeno je na parkiralištu u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom.

Četvrtkom u 18:00 sati na rasporedu će biti razgled Svetog Petra u Šumi, Tinjana i Kringe. Okupljanje će biti ispred Pavlinskog samostana u Svetom Petru u Šumi, a potom će se sudionici vlastitim automobilima odvesti do Tinjana i Kringe, gdje slijedi nastavak vođenog obilaska navedenih mjesta.

Rezervacija mjesta je obavezna putem kontakata turističke agencije Contineo: +385 52 621 045 ili info@contineo.com.hr.

Razgledi će biti organizirani i održani vodeći računa o svim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite – poštujući potreban razmak i sve epidemiološke mjere. Minimalan broj sudionika za održavanje razgleda su četiri osobe. 

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.