Hrvatski radio

Radio Pula

15:41 / 17.02.2020.

Autor: Tatjana Kaštelan

Tjedan psihologije u Istri nudi brojna predavanja i radionice

Tjedan psihologije u Istri nudi bogat sadržaj za sve dobne skupine i profesije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Tjedan psihologije u Istri nudi bogat sadržaj za sve dobne skupine i profesije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Počeo je 13. Tjedan psihologije u Istri. Namjera organizatora, Društva psihologa Istre, jest približiti ovu struku javnosti. To će učiniti nizom predavanja i radionica koje su organizirane diljem Istre, a usmjerene su svim dobnim skupinama i profesijama.

Tjedan psihologije u Istri i ove godine nudi brojna besplatna predavanja i radionice u Rovinju, Poreču, Labinu, Pazinu, Puli, Svetvinčentu, Juršićima, Žminju i Umagu. Važan cilj Sekcije predškolskih psihologa jest podržati zdrav emocionalni razvoj djece u vrtiću.

Kroz temu 'Psihološka otpornost djece' želja je odgajateljima i roditeljima osvijestiti razlike među najmlađima koje se često ignoriraju ili zanemaruju. To su razlike u temperamentu, potrebama i osobinama ličnosti. Među temama je, prema riječima psihologinje Sanje Subotić, vezanost ili 'ovisnost' o laptopima, mobitelima, video igricama, televiziji i ostalim sredstvima komunikacije.

Bilo bi jako lijepo da su djeca u kontaktu s prirodom, dodaje Subotić, jer kroz prirodu jako puno uče o sebi, o drugima i o svijetu u kojemu se nalaze. Priroda donosi sasvim drugačiju energiju nego što donose ove tehničke stvari kojima smo danas okruženi. Ona ima jako pozitivan učinak na razvoj djeteta.

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju u četvrtak u Rovinju organizira Konferenciju za gospodarstvenike. Namijenjena je svima koji se susreću s izazovima u području ljudskih potencijala, a organizirana je u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Pula.

I Gradska knjižnica i čitaonica Pula ugostit će psihologe i ponuditi korisna predavanja. U 17 sati psihologinja Vanja Prvulović govorit će o temi 'Psiholog poduzetnik'. Sutra u 18 sati Irena Brajković i Nikol Škalec obradit će temu 'Digitalizacija ranog djetinjstva'. A u Dječjoj knjižnici, u petak u 18 sati, Ivana Mihaljica Baljak govorit će o tome 'Kako pomoći tugujućem djetetu?'.

Bogat program Tjedna nalazi se na internetskim stranicama Društva psihologa Istre.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Tjedan psihologije u Istri nudi brojna predavanja i radionice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.