Hrvatski radio

Radio Pula

Tradicijska i elektronska glazba na CD-u "Remiks identiteta"

06.02.2017.

14:48

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Remiks identiteta" naziv je glazbenog albuma kojeg su ovih dana objavile udruge Metamedij i TradInEtno. Izdanje sadrži tradicijsku glazbu obrađenu na suvremen način, a na njemu se radilo u proteklih godinu dana.

 

Upravo objavljeni CD treće je ovakvo izdanje u protekle tri godine. Dio je to projekta kojim se želi tradicijsku glazbu nacionalnih manjina u Istri predstaviti na suvremeni način. Kako objašnjava urednik Marko Kalčić, cilj je bio istražiti mogućnosti komunikacije kroz glazbu te približiti mladima tradicijski glazbeni izričaj.

Album je rezultat šestodnevnih radionica, a na njemu je radilo desetak polaznika pod mentorstvom producenta Marina Morosina te glazbenika Gorana Farkaša i Nenada Kovačića koji su na remiksevima intervenirali snimajući razne tradicijske instrumente.

Uz CD objavljena je i bogato opremljena publikacija u kojoj se može doznati sve o projektu, predstavljeni su sudionici te manje istraživanje o tradicijskoj glazbi. Izdanje je dostupno u udruzi Metamedij te će uskoro biti objavljeno i na njihovim internetski stranicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.