Hrvatski radio

Radio Pula

Tragedija u Puli: Uhićene tri osobe, klupko se raspetljava

25.05.2017.

08:00

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Raspetljava se slučaj ubijenog trogodišnjaka u Puli koji je potresao cijelu Hrvatsku. Nakon očevida i jučerašnjeg ispitivanja četiriju osoba, policija je uhitila njih troje. Podsjetimo, jučer u jutarnjim satima u pulskoj lučici Mandrač policija je pronašla mrtvog dječaka i pronašla tragove nasilja.

Do tijela mališana policiju je dovela njegova majka.

Danas se očekuju rezultati obdukcije tijela dječaka koji bi mogli otkriti uzrok njegove tragične smrti.
Policija još ne otkriva detalje o uhićenima, no neslužbeno doznajemo da je riječ o 32-godišnjoj majci djeteta, njezinome partneru te njezinoj 14-godišnjoj prijateljici. Kako se klupko odmotava, Puljani su sve zgroženiji.

Neslužbeno, obitelj 32-godišnjakinje pomoć za nju, još je prije 7 godina, zatražila kod privatnog psihijatra. No, 32-godišnjakinja je liječenje odbila i pobjegla u BiH. U pulskome Centru za socijalnu skrb odlučno tvrde da nisu imali saznanja niti ikakve prijave o problemima u obitelji majke i nesretnog djeteta.

Neslužbeno, 32 godišnjakinja je bila u Centru, no samo zbog pitanja skrbništva nad sinom nakon razvoda braka. Skrbništvo je i dobila. Također neslužbeno doznajemo da bi 14-godišnja prijateljica majke dječaka mogla biti maloljetnica koja je boravila u pulskome Domu za mladež. Odatle je pobjegla i za njom je bila raspisana policijska tjeralica. I dok se sada na stotine njih, pa i susjeda i poznanika majke, na društvenim mrežama zgraža nad događajem, opisujući svoja saznanja o tome kako je majka zanemarivala dijete a ono nesnosno i neprekidno plakalo, zabrinjava i činjenica da su svi do sada o tome godinama šutjeli.

Korijen ovakvih strašnih događaja najčešće leži u obitelji, objašnjava psihijatar dr. Ivica Šain. S njim je razgovarala Jasminka Kalčić, poslušajte u nastavku.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.