Hrvatski radio

Radio Pula

Tribina o urbanim vrtovima u pulskome Circolu

05.11.2020.

15:07

Autor: Dorina Tikvicki

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Vrati vrt u grad - naziv je tribine koju večeras u 18 i 30 organizira Grupa za urbane vrtove Zelene Istre.. Građani će je moći pratiti online i pritom saznati kakva su iskustva s urbanim vrtovima u Rijeci i Varaždinu.

 

O primjeru Varaždina na tribini će govoriti gradonačelnik Ivan Čehok, a Eda Rumora iz Direkcije za razvoj, urbanizam i ekonomiju pri Odjelu za gospodarenje zemljištem o iskustvu Rijeke. Svoje će iskustvo s građanima podijeliti i permakulturna dizajnerica i sudionica prvih inicijativa za urbano vrtlarstvo u Hrvatskoj Cvijeta Biščević

Grad Pula najavio je pokretanje natječaja za urbane vrtove i društveni vrt a formiranjem Grupe za urbane vrtove Zelene Istre građani su već iskazali početno zanimanje za aktivno uključivanje u projekt. 

Jedan od ciljeva tribine je upozoriti na sve intenzivnije nestajanje zelenih površina u gradu Puli i podržati pametno planiranje njegova razvoja, ističe članica Zelene Istre Dunja Mickov

 

Dunja Mickov - cilj tribine o urbanim vrtovima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.