Hrvatski radio

Radio Pula

13:40 / 26.11.2020.

Autor: Tomislav Šikić

Tribina Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Puli

Foto: Sveučilište u Puli/pozivnica/ustupljena fotografija

Foto: Sveučilište u Puli/pozivnica/ustupljena fotografija

Foto: - / -

E-tribina "Javno zdravstvo i socijalizacija medicine između dva svjetska rata" održat će se u 17:00 sati. Predavač je Željko Dugac, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i naslovni izvanredni profesor.

Doktorsku disertaciju s temom iz povijesti javnoga zdravstva Dugac je obranio 2003. iz područja biomedicinskih znanosti i zdravstva. Od 1998. asistent je pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Odsjeku za povijest medicinskih znanosti, a od 2015. znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Odsjeku za filozofiju znanosti iste institucije. Trenutno radi kao profesor povijesti medicine i znanosti na doktorskim studijima povijesti 20. stoljeća Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Među njegovim brojnim znanstvenim publikacijama ističu se tri knjige u nizu koje obrađuju javno zdravstvo u međuratnom razdoblju: Protiv bolesti i neznanja: Rockefellerova fondacija u međuratnoj Jugoslaviji (2005.), Kako biti čist i zdrav: Zdravstveno prosvjećivanje u međuratnoj Hrvatskoj (2010.) i O sestrama, siromašnim i bolesnim: Slike socijalne i zdravstvene povijesti međuratnog Zagreba (2015.). 

U virtualnu dvoranu može se ući putem poveznice: https://ovh.unipu.hr/b/dfo-26k-4we te je pritom potrebno samo navesti ime i prezime.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.