Hrvatski radio

Radio Pula

Tribina za mlade o mladima u Puli

16.03.2022.

13:30

Autor: HRT

Tribina s mladima u Puli

Tribina s mladima u Puli

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na trećoj tribini s mladima, održanoj u utorak, 15. ožujka 2022. godine u Galeriji Cvajner, odgovarao je na pitanja o stambenoj problematici, nedostatku parkirnih mjesta u Puli, problemima s prometom, novim parking zonama, biciklističkim stazama, uvođenju građanskog odgoja u sve pulske osnovne škole, asistentima u nastavi i Društvenom centru Rojc.

Gradonačelnik Zoričić najavio je skorašnji početak gradnje osam do deset stanova za mlade u Mutilskoj ulici te rekao kako Grad razmatra i mogućnosti kupnje državnog zemljišta na kojem bi se gradili stanovi za mlade.


Govoreći o mogućim prometnim rješenjima za predstojeću turističku sezonu rekao je kako će se, na tri lokacije: Mandrač, Marsovo polje i kod Eurospina, otvoriti ukupno tisuću novih parkirnih mjesta predviđenih za turiste koji će u centar grada dolaziti shuttle autobusima te da će se izraditi plan prometne signalizacije pri ulasku u grad. Potvrdio je i kako bi dio prometa u Laginjinoj ulici tijekom ljeta trebao biti otvoren isključivo za gradske autobuse i hitne slučajeve.


Na pitanje razmatra li se gradnja novih biciklističkih staza, gradonačelnik Zoričić odgovorio je kako je Grad Pula aplicirao na natječaj za bespovratna sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izradu natječajne dokumentacije za 15-ak kilometara novih biciklističkih staza koje bi povezale ulaze u grad sve do mora. Dodao je kako Grad Pula danas ima 52 tisuće stanovnika i čak 39 tisuća automobila i da se moraju minimalizirati ljetne gužve u prometu te da je to ujedno i ekološka mjera.


Dogovoreno je da će se sljedeća Tribina za mlade o mladima održati u travnju. Prva tribina s mladima održana je u kolovozu 2021. godine na terasi Arheološkog muzeja Istre, kada je obilježen i Međunarodni dan mladih, a druga u listopadu na Trgu Svetog Tome, panel raspravom Stambena politika za mlade, održanom u sklopu programa "Dođi i grad".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.