Hrvatski radio

Radio Pula

15:44 / 02.05.2015.

Autor: Nives Kalebić

Turisti u Istri: najviše Talijana i Slovenaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri ovoga produženog vikenda boravi 50-ak tisuća gostiju, što pokazuje dobar nastavak predsezone. Osim za hotele, veliko je zanimanje turista i za vilama i ruralnim kućama za odmor. Očekuje se da bi se dobra posjećenost mogla nastaviti tijekom cijeloga svibnja.

Promjenjivo i kišovito vrijeme nije omelo turiste, većinom Slovence i Talijane, da Praznik rada i produženi vikend provedu u Istri. Uglavnom je riječ o organiziranim putovanjima, no mnogo je i individualnih gostiju. Hotelijeri su zadovoljni, kaže nam direktor rovinjske hotelske kuće Tomislav Popović.

Uz Talijane, u Istri ovih dana ipak, prednjače Slovenci. Odličan raspored blagdana u toj zemlji te školski praznici privukli su na odmor u našu zemlju čak 70 tisuća slovenskih gostiju, od kojih se polovica odmara na poluotoku, ističe Goran Blažić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

I do kraja svibnja posjećenost bi u Istri trebala biti dobra, prvenstveno zahvaljujući velikim svjetskim manifestacijama od kojih je najznačajnija Red Bull Air Race, akrobatsko letenje svjetskih pilota u Rovinju. Direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Zbog povoljnog rasporeda praznika, posebno blagdana Duhova i Tijelova, i za kraj svibnja i početak lipnja očekuju se dobri turistički pokazatelji, zaključio je Ivošević.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.