Hrvatski radio

Radio Pula

Turisti u Istri za Tijelovo

04.06.2015.

12:10

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdan Tijelova i produženi vikend u Istru će privući mnoge turiste. Većinom su to Nijemci i Austrijanci, a očekuje se i više domaćih gostiju. Predsezona je, slažu se istarski turistički djelatnici, dobro počela, pa su i očekivanja za glavnu sezonu optimistična.

Blagdan Tijelova te praznici u njemačkim pokrajinama Bavarskoj i Baden Wuerttembergu, iz kojih u Istru stižu mnogi gosti, zaslužni su za dobre turističke rezultate na početku lipnja. Dobrim rezultatima na početku lipnja, ali i podatkom kako je u Istri u prvih pet mjeseci zabilježeno više dolazaka nego lani, zadovoljan je i direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Ponajprije su za to zaslužne mnoge manifestacije koje se održavaju u Istri. Ovih dana u Poreču se igra svjetski turnir u odbojci na pijesku, jedan od pet najvećih sportsko-zabavnih događaja u zemlji.

I kampovi su u Istri bolje popunjeni nego lani, čak 30 posto je više dolazaka, kaže Igor Vidas, predsjednik Skupštine Kamping udruženja Hrvatske. Premda će se nakon ovog produženog vikenda brojke nešto smanjiti, Vidas ističe kako to neće znatno utjecati na sezonu. Nakon odličnog početka lipnja, od 10. ovog mjeseca očekuje se nešto manje dolazaka, pa istarski turistički djelatnici poručuju kako će se u tom kraćem razdoblju pred vrhunac sezone, voditi borba za svakog gosta.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.