Hrvatski radio

Radio Pula

Turisti u Puli sve brojniji, očekuje se sezona slična lanjskoj

10.06.2019.

17:18

Autor: Tatjana Kaštelan

Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Lijepo lipanjsko vrijeme u Pulu je privuklo, ocjenjuju turistički djelatnici, brojne last minute turiste. Nadaju se sezoni na razini prošlogodišnje. U Puli trenutačno boravi oko 7 tisuća 200 gostiju, podaci su Turističke zajednice. To je 23 posto više nego u istom mjesecu lani.

Ipak, u prvih pet mjeseci brojka gostiju bila je 6 posto manja u odnosu na prošlu godinu, najviše zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ocjenjuje direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. A od ove sezone očekuje sazonu na razini prošlogodišnje.

Sve više turista Pulu posjećuje privučeno njezinom bogatom antičkom baštinom. U tome svakako prednjači amfiteatar koji bilježi rekorde posjećenosti, ističe ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Turističkoj posjećenosti zasigurno će doprinijeti i bogat program koji će se u Areni održati i ovoga ljeta: od gladijetorskih borbi i filmskog festivala do koncerata klasične glazbe, popularnih izvođača te čak dva rasprodana nastupa američkih punk rockera Foo Fightersa.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Turisti u Puli sve brojniji, očekuje se sezona slična lanjskoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.