Hrvatski radio

Radio Pula

Turistička sezona bi mogla biti ugrožena zbog koronavirusa

25.02.2020.

15:52

Autor: Nives Kalebić

Novigrad (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Novigrad (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Strah od koronavirusa zavladao je i među putnicima. Utjecaj ovog opasnog virusa velik je za turizam i ako se epidemija nastavi moći će se govoriti o većoj šteti, ističu u Udruženju hrvatskih putničkih agencije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Već sada odgađaju se ili pak, otkazuju rezervacije za predsezonu koja nam je pred vratima. Koliko će štete na hrvatski turizam biti zbog koronavirusa ovisi o duljini i načinu na koji će se ovaj opasan virus dalje razvijati, ističe predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Boris Žgomba.

Putnici su i više nego oprezni. Putovanja za Italiju, ali i za ostale europske zemlje u ovom se trenutku prvenstveno odgađaju, a ne otkazuju. Kolika će biti financijska šteta za turističke agencije, odnosno turoperatere nitko se još ne usuđuje prognozirati.

Žgomba dodaje kako koronavirus nije najveći neprijatelj turizma, već strah ljudi od putovanja. U kojoj će on mjeri utjecati na sezonu vidjet će se u drugoj polovici ožujka ili početkom travnja kada kreću jače rezervacije. Ako se dotad nastavi epidemija, moći ćemo govoriti o većoj šteti, zaključio je Boris Žgomba.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Turistička sezona bi mogla biti ugrožena zbog koronavirusa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.