Hrvatski radio

Radio Pula

Turistička sezona izvrsna i u središnjoj Istri

19.08.2016.

14:10

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I u središnjoj Istri turistička je sezona izvrsna. Dolasci i noćenja veći su nego lani, a do kraja kolovoza na području Turističke zajednice središnje Istre bit će ostvareno čak, 170 tisuća noćenja. Rezultat je to znatnih ulaganja u nove turističke kapacitete i sadržaje.

Broj smještajnih kapaciteta u Pazinu se ove godine povećao za čak 30 posto, raste i broj novih objekata u Svetom Petru u Šumi, ali u ostalim mjestima koji pripadaju Turističkoj zajednici središnje Istre. Ove je godine otvoreno 13 novih kuća za odmor, apartmani, pansion te kamper dmorište pa danas na području Pazinštine ima 256 smještajnih objekata, kaže direktorica TZ-a središnje Istre Sanja Kantaruti

Kantaruti ističe kako je ove sezone posebno atraktivna adrenalinska ponuda, zip line iznad Pazinske jame te speleoavantura koja vodi u podzemlje pazinske jame i te je atrakcije posjetilo čak 60 posto više gostiju nego lani. Posebno su atraktivni ističe i Pazinski i Zarečki krov, Kaštel s izložbama u tamošnjim Muzejima grada Pazina i Etnografskog muzeja Istre, freske u Bermu, Draguč, Gračišće te brojne biciklističke i pješačke stazne. Naravno i vrhunska ponuda jela i pića, pojašnjava Sanja Kantaruti.

U Turističkoj zajednici središnje Istre već su počele i pripreme za iduću sezonu: radi se na izradi novih turističkih proizvoda, jačoj promocinji Pazinske jame te objedinjavanju svih kulturnih , zabavnih i sportskih sadržaja u središnjem dijelu Poluotoka, zaključila je Kantaruti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.