Hrvatski radio

Radio Pula

Turistička sezona na vrhuncu

16.08.2015.

15:51

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od petka do danas u podne preko Kaštela, Požana i Plovanije u našu je zemlju ušlo oko 202-ije tisuće gostiju, a gotovo isto toliko ih je preko tih graničnih prijelaza u Istri napustilo Hrvatsku.

Gotovo sva istarska odredišta bilježe povećanje broja i dolazaka i noćenja, a trenutačno je na Poluotoku najviše Nijemaca i Talijana. Najposjećeniji je Rovinj u kojem je prije nekoliko dana ostvareno dvomilijunto noćenje. Dvomilijuntno noćenje ostvareno je znatno ranije nego lani, a u tamošnjim smještajnim kapacitetima odmara se oko 40 tisuća gostiju oduševljenih Rovinjem. 

I Poreč je ove sezone izvrsno popunjen. Do sredine kolovoza ostvareno je više od milijun i 700 tisuća noćenja, a direktor tamošnjeg TZ-a Nenad Velenik kaže kako su razlog tomu upravo različite manifestacije.


A u Pulu će pak, tisuće posjetitelja privući festivali elektroničke glazbe; Outlook i Dimensions koji počinju za dva tjedna. Dikektorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. U dva tjedna festivala, Pulu će posjetiti 30-ak tisuća gostiju. Mnogi od njih popunit će gradske smještajne kapacitete, ali i napuniti blagajne mnogih trgovina, kafića i restorana.

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.