Hrvatski radio

Radio Pula

08:22 / 13.08.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Turistička sezona u Istri nadmašila očekivanja

Foto: Julien Duval/TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: Julien Duval/TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Istra je u dosadašnjem dijelu godine s jučerašnjim danom, 12. kolovoza, dosegnula turističke brojke koje odgovaraju ukupnom turističkom prometu ostvarenom tijekom 2020. godine. Odlični rezultati bilježe se s njemačkog, slovenskog, češkog i poljskog tržišta.

U ovoj godini u odnosu na prethodnu puno bolje rezultate ostvaruju hoteli: lani je udio hotelskog smještaja iznosio 15,5 posto u ukupnim noćenjima prema smještanoj strukturi, dok je ove godine na razini 21,7 posto. Istarski kampovi također bilježe rast s 31,7 na ovogodišnjih 37,5 postotnih udjela. 

- Promatrajući udio gostiju prema zemljama iz kojih nam dolaze i u 2021. bilježimo odlične rezultate s njemačkog tržišta, rekao bih predobre, ali i sa slovenskog, češkog i poljskog tržišta - istaknuo je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević dodavši da smo u odnosu na prethodnu godinu na dobitku s posjetiteljima iz Austrije i Nizozemske te Rusije, no da nam još uvijek nedostaju gosti iz Italije i Velike Britanije. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.