Hrvatski radio

Radio Pula

Turistička ulaganja u pripremu sezone

14.12.2013.

14:18

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra i na kraju ove turističke godine bilježi rekordne rezultate. Pripreme za iduću sezonu već su počele, pa su i hotelske kuće krenule sa značajnijim ulaganjima.

U podizanje kvalitete i konkurentnosti istarskog turizma dogodine se planira uložiti oko 600 milijuna kuna, većinom je riječ o preuređenju postojećih objekata.

Jedna od najvećih investicija u idućoj godini bit će ona najveće domaće grupacije Riviera Adrije. Dogodine kreće obnova hotela Zagreb, gradi se i hostel u središtu Poreča, a velike investicije planirane su i na otoku Svetoga Nikole, ali i u autokampu Lanterna, kaže Ninoslav Vidović, komercijalni direktor u Riviera Adriji.

I pulski Arenaturist uložit će 17 milijuna eura u obnovu medulinskog hotela Belvedere. Otvorenje se planira u lipnju iduće godine nakon čega će hotel postati dio svjetskog brenda Parka plaze.

Umaški Istraturist pak, znatna sredstva uz podizanje kapaciteta u kampu Park Umag, ulaže i u tamošnje naselje Polinezija, kaže Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova u Istraturistu.

Porečka Plava laguna planira dogodine u svoje objekte uložiti više od 77 milijuna. Nakon što je prije dvije godine obnovljen hotel Laguna Parencium, ove se godine sredstva planiraju utrošiti na prioritete, a jedan od njih je, kaže Damir Mendica iz te hotelske kuće, uređenje hotela Laguna Materada.

Rovinjska Maistra iduće će godine uložiti u podizanje kvalitete oko 130 milijuna kuna. Već je počelo uređenje plaže u uvali Lone što će biti kruna uređenja zone Monte Mulini u koju je već uloženo 635 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.