Hrvatski radio

Radio Pula

Turističke atrakcije u Istri danas po promotivnim cijenama

01.10.2016.

16:38

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istrani i gosti, danas mogu besplatno ili po promotivnim cijenama obići nekoliko turističkih atrakcija i to u povodu Svjetskog dana turizma koji je prigodno obilježen 27-og rujna. Ove je godine moto Svjetskog dana turizma bio "Turizam i pristupačnost".

Svjetski dan turizma ove je godine bio posvećen širenju poruke o važnosti univerzalne pristupačnosti i u ovom području. Razvoj "turizma za sve" ili kako ga nazivaju "socijalnog turizma" - u sklopu kojeg bi se društvenim skupinama koje su na neki način obespravljene omogućilo da otputuju na odmor, jedan je od načina da se produlji sezona.

Radi se o osobama slabijeg imovinskog stanja, onima starije životne dobi, osobama s invaliditetom. I upravo za takve osobe, ali i sve ostale zainteresirane, odjel za turizam Istarske županije sa suorganizatorima danas besplatno ili po promotivnim cijenama organizira razgledavanje dijela istarskih turističkih atrakcija.

Dio programa održan je jutros, a do 17 sati besplatno se može posjetiti Posebni ornitološki rezervat Palud, do 18 sati Donji kamenjak i medulinski arhipelag, svetvinčentski kaštel Morosini - Grimani, do 19 sati Romualdovu špilju, izleti brodom po Limskom kanalu počinju svaki puni sat, a od 19 do 22 u Zvjezdranici Tićan možete slušati predavanja iz znanosti i astronomije te sudjelovati na radionicama za djecu. Po sniženim cijenama pak, možete sudjelovati u igri Escape Castle u Svetvinčentu, spustiti se zip lineom iznad kanjona Pazinske jame, jahati s vodičem u okolici Ranča barba Tone u Manjadvorcima ili uživati u adrenalinskim sadržajima Glavani Parka. Sve to možete učiniti do 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.