Hrvatski radio

Radio Pula

Turistički uzlet u općini Bale, svibanjski minusi nadoknađeni

06.07.2019.

15:51

Autor: Klara Dujmović

Bale (foto: HRT Centar Pula)

Bale (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Bale u Istri posljednjih godina doživljavaju pravi turistički uzlet. Ulaže se u obnovu hotela, kampova. Ni, ove sezone turista ne nedostaje, pa je od početka godine tu ostvareno oko 80 tisuća noćenja - dovoljno za zadovoljstvo turističkih djelatnika.

Peteročlana obitelj Angerer iz Njemačke upravo je Baljanski kamp odabrala za svoj dvotjedni odmor. Smješteni su u mobilnoj kućici sa 40 četvornih metara unutranjeg prostora te isto toliko terase, čiji najam plaćaju 330 eura dnevno. Uslugom su, kaže Christina Agerer, zadovoljni.

U kampu je uređen paleo park s bazenima na 16 tisuća četvornih metara u što je uloženo oko 25 milijuna kuna. Takvim se ulaganjima nastoje privući novi gosti, ističe direktor kampa Massimo Piutti

Negativne je turitičke brojke uzrokovane lošim vremenom u svibnju 'istopilo' lipanjsko sunce. Minusi su nadoknađeni, pa se u Balama nadaju još jednoj uspješnoj sezoni i brojci od 300 tisuća noćenja.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Turistički uzlet u općini Bale, svibanjski minusi nadoknađeni

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.