Hrvatski radio

Radio Pula

Turističkim projektima 14 mlrd. eura iz EU fondova

11.08.2013.

07:54

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatskom će turizmu do 2020. godine biti na raspolaganju više od 14 milijardi eura iz fondova Europske unije koji će se moći iskoristiti za turističke projekte. Na javni poziv Ministarstva turizma prijavljeno je mnogo projekata, no u Ministarstvu zasad ne žele reći koji su od njih kandidati za fondove.

Ističu tek kako je dio projekta spreman. Dokumentacija dijela projekata koji će se moći aplicirati za privlačenje novca iz fondova Europske unije već je spremna, dok je dio projekata tek na razini ideje, kažu u Ministarstvu turizma. Pomoćnik ministra Želimir Kramarić ističe tek kako su projekti kojima je svrha jačati turističku ponudu podijeljeni na one od strateškog i regionalnog interesa.

Kako će ti projekti biti financirani rano je govoriti jer je cijeli proces, dodaje Kramarić, još u tijeku. No cilj je, ističe, pripremiti što veći broj kvalitetnih projekata koji će se moći financirati s 11,7 milijardi eura iz strukturnih fondova te tri milijarde iz fonda za ruralni razvoj.

Uz to Ministarstvo turizma dodijelit će i određena sredstva te raspisati javni poziv za sufinanciranje dokumentacije projekata koji bi po kriterijima Ministarstva mogli koristiti sredstava iz fondova Europske unije.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.