Hrvatski radio

Radio Pula

Turizam u Puli

22.06.2015.

12:23

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razgledavanje spomenika poput Amfiteatra i Slavoluka Sergijevaca, najčešće su glavni razlozi dolaska turista u Pulu. No treba im ponuditi, ocjenjuju stručnjaci, i doživljaje, pa Turistička zajednica i ove godine organizira Sajam istarskih suvenira i gurmanskih proizvoda.

Sajam istarskih gurmanskih proizvoda i sajam istarskih suvenira održavaju se do kraja kolovoza na pulskome Forumu svakog ponedjeljka i utorka od 20 do 23 sata. Želja je predstaviti gostima Pule domaća jela i pića te ručno izrađene predmete koji ostaju trajna uspomena.

Objašnjava to direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan te ističe da brojke u predsezoni pokazuju veliki interes gostiju za boravak u najvećem istarskom gradu.

A većem broju gostiju pridonijet će i nove zrakoplovne linije koje povezuju Pulu s brojnim europskim odredištima. Tako već danas u pulsku Zračnu luku slijeće zrakoplov iz Rima, novootvorena linija španjolske niskotarifne kompanije.

 

Više poslušajte u tonskom prikazu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.