Hrvatski radio

Radio Pula

U Areni festival elektroničke glazbe Dimensions

25.08.2015.

18:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Areni u srijedu je počeo jedan od najvećih svjetskih festivala elektroničke glazbe Dimensions na koji je stiglo oko 6 tisuća mladih. Ovogodišnje četvrto izdanje ponudit će najnovije hitove elektroničke glazbe, a nakon uvodne večeri u Areni, festival se tradicionalno seli na pozornice u pulskom naselju Štinjan.

Od srijede do nedjelje Pulom i okolicom odjekivat će zvuci najnovijih tehno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul hitova. Nakon uvoda u Areni, gdje će nastupiti lideri eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera; Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points, festival se sutra seli u Štinjan; na tvrđavu Punta Cristo, u tamošnji kamp Brioni i na plažu. Na čak 10 pozornica na otvorenom održavat će se 24.satni program, kaže glasnogovornica festivala Maja Grujinović.

Ovaj festival, poznat po intimnom ugođaju te inovativnom i raznovrsnom zvuku, lani je posjetilo 7 tisuća, većinom mladih iz čak 50 zemalja svijeta. Tako će biti i ove godine kada su glavni gosti George Clinton i njegova Parliament-Funkadelic obitelj, ističe Grujinović.

Zbog Dimesionsa se očekuje velik broj gostiju u Puli, a u Štinjanu je uvedena i posebna regulacija prometa. Nakon završetka Dimensionsa, na istim pozornicama iduće srijede počinje Outlook, također festival elektroničke glazbe, na kojem se očekuje 10 tisuća posjetitelja. Očekuje se da će tijekom dvaju festivala pulski smještajni kapaciteti biti popunjeni, ali i dobra zarada budući da će u dva tjedna kroz Pulu proći čak 30 tisuća mladih partijanera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.