Hrvatski radio

Radio Pula

U Balama ove sezone 10 posto više turističkih noćenja

05.08.2016.

13:45

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarsko mjesto Bale sve se više turistički razvija i sve je prepoznatljivije na turističkoj karti Istre. U Balama je ove sezone ostvareno 10 posto više noćenja nego lani, a u tamošnju je turističku infrastrukturu javni i privatni sektor ove godine uložio 70-ak milijuna kuna.

Gosti iz svih krajeva svijeta ove sezone borave u Balama u tamošnjem hotelu, kampovima te privatnom smještaju. Bale su mjesto gdje nema turističke gužve, a turisti su to prepoznali. Ističu kako im se jako sviđaju uske ulice, kaštel Tomaso - Bembo, mir i tišina.  

U starogarskoj jezgri Bala u cijelosti je uređena dotrajala komunalna infrastruktura, poploćene su ulice, uređen središnji Trg Tomaso Bembo. Mnogo se uložilo, kaže baljanski načelnik Edi Pastrovichio i u podizanje kvalitete turističkih kapaciteta i to prvenstveno u kampovima te privatnom smještaju čija je kvaliteta na zavidnoj razini,

U Balama se intenzivno radi i na stvaranju uvjeta za toliko željeni cjelogodišnji turizam, ističe Pastrovichio pojašnjavajući kako je cilj smještaje kapacitete objediniti u jedinstveni difuzni hotel.

Do konca turističke sezone u Balama očekuju da će biti ostvareno 400 tisuća noćenja, a turistički dolasci trebali bi biti 10 posto veći nego lani, što je za jednu malu općinu u unutrašnjosti Istre izvrstan rezultat, zaključio je Pastrovichio.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.