Hrvatski radio

Radio Pula

U Barbanu se održava 46. Trka na prstenac

22.08.2021.

12:10

Autor: Tatjana Kaštelan

46. Trka na prstenac u Barbanu (foto: HRT Centar Pula)

46. Trka na prstenac u Barbanu (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Sve je spremno za još jednu Trku na prstenac koja u Barbanu, koja počinje u 17 sati. I ove se godine održava pod posebnim epidemiološkim mjerama. Prijenos se može pratiti od 17 sati na Drugom programu Hrvatske televizije.

Na 150 metara dugoj stazi GradIšću za titulu slavodobitnika bori šesnaest konjanika. Prva Trka na prstenac se prije 325 godina počela održavati da bi se ljude privuklo u Barban, kaže načelnik Općine Dalibor Paus.

Ova viteška igra pomogla je razvoju konjičkog turizma na Poluotoku. Obnovljena Trka na prstenac  stara je 46 godina, ali njezina povijest seže do davne 1696. Jedan od najstarijih konjanika Trke je Bruno Kožljan jahao ju je od 1979. godine.

I ove godine održava se pod posebnim epidemiološkim uvjetima, do 2000 ljudi moći će je pratiti covid potvrdom o cijepljenju ili preboljenju koronavirusa ili pak s negativnim brzim antigenskim testom na covid; Općina je organizirala testiranje u centru Barbana.

Dolazak su potvrdili predsjednik Republike Zoran Milanović te izaslanica premijera Andreja Plenkovića, ministrica Turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Barbanu se održava 46. Trka na prstenac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć