Hrvatski radio

Radio Pula

U Fažani dodjela nagrada Amfora - za poseban doprinos u promociji turizma

19.12.2016.

12:10

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Fažani će poslijepodne biti dodijeljene nagrade Amfora turističkim subjektima i pojedincima za doprinos razvoju i promociji turizma u toj općini. Fažana je nagrađena i na Danima hrvatskog turizma kao autentično primorsko odredište, a ove je sezone u njoj ostvareno 4 posto više dolazaka i noćenja.

U Fažani je ove turističke godine ostvareno 970 tisuća noćenja, najviše dosad. Gosti su se odmarali u kampovima i privatnom smještaju, a unatoč tomu što je najviše turista bilo u srpnju i kolovozu, raste i broj dolazaka i noćenja u pred i posezoni, kaže direktorica fažanske Turističke zajednice Melita Peroković. Dodaje kako su za to zaslužne mnoge manifestacije i događanja koje se organiziraju upravo u turističkoj predsezoni i posezoni.

Fažana je ove godine nagrađena i za autentično primorsko odredište. Već godinama Općina gradi poseban imidž kojim to odredište nastoji zadržati tradiciju i identitet posebno vezan za bogatu ribarsku baštinu, kaže Melita Peroković. Ističe kako se na tome radi sustavno sinergijom javnog i privatnog sektora.

"Sve to skupa je prepoznato već lani kada smo isto tako bili odabrani između tri najznačajnije destinacije gdje smo dobili i nagradu. Tu istu nagradu potvrdili smo od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i ove godine. Nagrada nam puno znači, možemo reći da je bila izuzetno velika konkurencija i da je Fažana koja nema jako drugu tradiciju i poovijest ipak uspjela biti među tri najbolja odredišta u svojoj kategodiji", kaže Peroković.

A upravo oni pojedinci i turistički subjekti koji su zaslužni za ovakve nagrade i odlične turističke rezultate bit će nagrađeni poslijepodne nagradom Amfora koja će im zasigurno biti poticaj za daljnji rad u turizmu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.