Hrvatski radio

Radio Pula

U Gerontološkom centru Villa Trap radionice za građane starije od 60 godina

15.09.2017.

10:09

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gerontološki centar Villa Trap koji djeluje u sklopu "Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić" organizira radionice za osobe starije od 60 godina. Svrha je i tu populaciju uključiti u aktivan život i to kroz sport, umjetnost i kulinarstvo.

Radionica joge, umjetnička radionica, radionica kuhanja, plesaonica četvrtkom, rekreacija za treću životnu dob te radionica korektivne gimnastike održavat će se svakoga tjedna od ponedjeljka do petka a odvijat će se u Villi Trap i Domu za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić. Uključiti se mogu osobe u dobi od 60 godina i više. Polaznici čija je mirovina viša od 2 i pol tisuće kuna radionice plaćaju 30 kuna mjesečno, a za ostale je besplatno, kaže voditeljica Gerontološkog centra Villa Trap Doris Ivanković. Kaže i kako mjesta na radionicama još ima, a zainteresirani se mogu prijaviti do konca rujna.


Uz ove radionice Gerontološki centra Villa Trap organizira i savjetovanja o mogućnostima skrbi za starije i nemoćne osobe te informiranje o pravima i uslugama koje te osobe mogu ostvariti. U sklopu centra djeluje i dnevni boravak namijenjen starijim pokretnim i teže pokretnim osobama u dobi od 65 i više godina, a kojima je potrebna tuđa pomoć i njega, kaže Doris Ivanković.

Gerontološki centra Villa Trap za takve osobe i njihove obitelji 26. ovog mjeseca organizira tribinu pod nazivom " Važnost tjelesne aktivnosti u starijoj dobi", a uključio se i u projekt AGATHIN VRT, financiran od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog u sklopu kojeg će se do 15. listopada urediti okućnica oko Gerontološkog centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.