Hrvatski radio

Radio Pula

U istarski turizam ove se godine ulaže 1,8 milijardi kuna

16.01.2017.

11:22

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U hrvatski će turizam ove godine biti uloženo 800 milijuna eura, a u istarski 1,8 milijardi kuna. Toliko su teške turističke investicije u 2017. u Istri od kojih su među najznačajnijima izgradnja novog rovinjskog hotela Park te izgradnja dva nova luksuzna ljetovališta u Rapcu.

Izgradnja novog rovinjskog hotela Park vrijedna je 600 milijuna kuna i taj je projekt hrvatska Vlada proglasila strateškim. Nakon što je krajem prošle godine uklonjen postojeći objekt, prije nekoliko dana krenula je i druga faza izgradnje koja obuhvaća zemljane radove i iskope, kaže Kristina Miljavac iz Korporativnih komunikacija Adris grupe. Hotel Park prve bi goste trebao primiti polovicom 2018. godine, a govori se i o otvaranju stotinjak novih radnih mjesta.

Uz hotel Park, Miljavac ističe i kako se u Rovinju preuređuje i hotel Eden i investicija je vrijedna 65 milijuna kuna. Obnovit će se 325 soba te kuhinja, a ponovno otvaranje hotel Eden predviđeno je na proljeće ove godine. 

I u rabačke turističke objekte ove će se godine znatno ulagati. U punom su jeku radovi na izgradnji dva nova luksuzna ljetovališta koja će se prostirati na gotovo 16 hektara. Riječ je o jednoj od većih investicija u hrvatskom turizmu vrijednoj oko 560 milijuna kuna, kaže Željko Kukurin predsjednik uprave porečke Valamar Rivijere. Nova će ljetovališa odjednom moći primiti 2 tisuće 700 gostiju. Imat će 9 tematskih restorana i 13 bazena, a izgradit će se i nove šetnice te urediti plaže. Sve bi to, ističe Željko Kukurin trebalo privući klijentelu veće platežne moći.


Očekuje se da će se u ova dva ljetovališta zaposliti 350 radnika, a porečka je hotelska tvrtka već sklopila sporazume s dva velika europska turoperatora koji će u iduće tri godine dovesti više od 100 tisuća gostiju. Radovi na rabačkim objektima trebali bit biti gotovi na proljeće.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.