Hrvatski radio

Radio Pula

U istarskim hotelima za blagdane se očekuje 50 tisuća noćenja

14.12.2015.

12:38

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za božićne i novogodišnje blagdane u istarskim hotelima očekuje se više od 50 tisuća noćenja. Dobar buking nastavak je rekordne turističke sezone u kojoj je najviše dolazaka i noćenja ostvareno u Istri. Samo u studenom Poluotok je posjetilo 26 tisuća turista koji su uživali u bogatoj ponudi. 

Istra svake godine nudi sve više turističkih manifestacija i atrakcija koje su gosti prepoznali. Potvrđuju to i izvrsni rezultati u ovoj rekordnoj turističkoj godini. Neki od tih proizvoda ovog su tjedna i nagrađeni i to nagradama i plaketama županijske Turističke zajednice Zlatna kozo - Capra d oro koje se dodjeluju za posebna dostignuća i promociju istarskog turizma. A upravo za promociju našeg turizma u inozemstvu, nagrađena je Astrid Steharnig iz Austrije

Svoje su povjerenje među gostima i ove godine opravdali vlasnici obiteljskog hotela San Rocco u Brtonigli, kaže Teo Fernetich. I obitelj Fernetich također je dobitnik ovogodišnje nagrade Zlatna cosa - Capra d oro pa će tako i ovaj obiteljski hotel također biti dobro popunjen tijekom blagdana.

Dobru popunjenost imat će i veliki hoteli, ruralne kuće za odmor u unutrašnjosti Istre, a dio gostiju odsjedat će i u privatnom smještaju. Hotelske kuće te lokalne Turističke zajednice i ovih su blagdana pripremile raznovrstan višednevni program koji će zaokružiti turistički rekordnu 2015-tu godinu u kojoj je turistička sezona u Istri, zahvaljujući ponajprije sportskim i gastronomskim manifestacijama, produljena čime se stvaraju i uvjeti za toliko željeni cjelogodišnji turizam.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.