Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri 1 novooboljela osoba u posljednja 24 sata

11.09.2020.

09:18

Autor: HRT

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Foto: - / -

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu su izvijestili da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 418 uzoraka briseva (310 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđena 1 novozaražena osoba, kod koje je epidemiološka obrada u tijeku.

Jedan strani državljanin (Maroko), član sportske ekipe smještene u Poreču testiran je i potvrđen kao COVID-19 pozitivan. Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 58 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 333 osoba.

Stižu podaci o novooboljelima od koronavirusa diljem zemlje. Primorsko-goranska županija bilježi 15 novooboljelih, Požeško-slavonska 5, a Sisačko-moslavačka 2.  Jučer je zabilježen 291 slučaj zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Najviše novih slučajeva bilo je u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Virus je ušao u nekoliko škola i dječjih vrtića diljem zemlje, a prema podacima Ministarstva obrazovanja iz 85 posto škola, koronavirusom su zaražena 72-va učenika i 74 učitelja i nastavnika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.