Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri i dalje IDS ostaje na vlasti

22.05.2017.

13:40

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Valter Flego i dalje ostaje istarski župan, pokazuju to potpuni, ali ne i konačni rezultati lokalnih izbora. A i u ostalim istarskim gradovima i općinama nema većih iznenađenja, odnosno IDS ostaje na vlasti.

IDS je postigao bolje rezultate nego na prošlim lokalnim izborima. Podsjetimo, tada su u drugi krug morali i župan ali i čelnik najvećeg istarskog grada, Pule. Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako se biračima zahvaljuje od srca, jer, kaže Miletić, ovo je festival demokracije, ovo je još jedna pobjeda Istre.


Istarski župan Valter Flego zahvalio se biračima koji su, kaže podržali istarski put, put razvoja i napretka, to je naša politika, to je IDS, hvala koalicijskim partnerima, rekao je Flego.

Oni koji su se nadali drugome krugu s njima i tome bili najbliži, Maurizio Licul za Pulu i Marino Baldini za županiju porazom nisu bili šokirani, primili su ga pomalo s rezignacijom.

Jutro poslije građani ne pretjerano iznenađeni, kažu rezultati - očekivani."IDS je pobijedio i to je super, što ćemo drugo". "Što god smo si izabrali, to ćemo si i imati. "Pokazalo se da je IDS gazda što bi i trebalo da ostane tako."


Koalicija na čelu s IDS-om ostvaruje i najbolji rezultat za Skupštinu Istarske županije, s osvojenih 60,67 posto glasova. U drugome će krugu svoje gradonačenike birati Pazin i Buje a načelnike Barban, Fažana, Karojba, Lanišće, Marčana, Tinjan i Žminj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć