Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri imamo 9 novooboljelih koronavirusom

10.09.2020.

09:58

Autor: HRT Centar Pula

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 333 uzoraka briseva (200 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 9 novozaraženih osoba. U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt poznate pozitivne osobe.

Kod 2 strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu. 

Mjere samoizolacije radi COVID-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora. 

Radi COVID-19 pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za učesnike tog natjecanja. 

Izliječene su 3 osobe. Trenutno je 64 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba.

 

U posljednja 24 sata u zemlji je zabilježen 291 novi slučaj zaraze korona virusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2567.

320 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 27 . Dvije osobe su preminule.

Sinoć su uvedene i za Zadarsku županiju - do 1. studenog.To znači zabranu posjeta domovima za starije kao i svadbenih svečanosti s više od 50 ljudi. Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama te karminama može biti najviše 25 osoba.

A Njemačka je na crveni popis stavila još dvije hrvatske županije - Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.