Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri jedan novozaraženi, a troje izliječeno od koronavirusa

09.04.2020.

09:57

Autor: Ivana Nežić

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Od ukupno ispitana 32 uzoraka brisa koji su iz Istarske županije poslani u laboratorij u Zagreb jedan se pokazao pozitivan na koronavirus (COVID-19). Radi se o dolasku iz područja Velike Britanije, a osoba je bila u samoizolaciji.

Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno 18 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji. 

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 51 uzorak brisa te su dostavljeni u laboratorij dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog novih mjera slobodnog kretanja unutar bivših općina na prometnicama je više vozača, iz Stožera upozoravaju da se ne izlazi ako nije potrebno, jer se nalazimo u ključnom trenutku. Apel šalju i tržnim centrima, koji ne poštuju mjere. Više u prilogu Ivane Nežić.

-

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 64-ero novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba umrla, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

-

Nakon što je jučer koronavirus potvrđen u domovima za starije u Splitu danas je stigla potvrda i o slučaju u Koprivnici. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak:

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć