Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri odmaraju mnogi predsezonski gosti

08.04.2017.

08:22

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda su uskrsni blagdani za tjedan dana, u Istri se već sada odmaraju mnogi gosti. Najviše ih je u Poreču, Rovinju i Puli, a prema najavama već idućeg vikenda trebalo bi ih biti više od 35 tisuća. Dobar je to uvod u predsezonu koja će, prema sadašenjem stanju bukinga, biti veoma dobra,

Mnogi se gosti ovih dana odmaraju diljem Istre. Svoja vrata otvorila je većina hotela, a prve će ovogodišnje turiste primiti i kampovi, ruralne kuće za odmor te privatni smještaj. U najturističkijem istarskom gradu Rovinju također će biti otvoreni svi kampovi i hoteli, a za Uskrs očekuju oko 6 tisuća gostiju i 20-ak tisuća noćenja, kaže direktorica rovinjske Turističke zajednice Odete Sapač.


I Poreč će za uskrsne blagdane biti dobro popunjen, a tijekom cijele predsezone organizirane su mnoge manifestacije, kaže direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik. Dodaje kako će se od 12. do 14. travnja prvi put održati Europsko prvenstvo u plesu mažoretkinja sa štapom, potom slijedi Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia te mnoge druge manifestacije koje će se protezati sve do kraje posezone.

Dobru predsezonu u Istri potvrđuje i direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Ističe kako se za blagdane očekuje više od 35 tisuća gostiju koji će ostvariti gotovo 100 tisuća noćenja.

Ipak, nakon travnja moguća je svojevrsna turistička rupa u svibnju, jer blagdani Duhova kada Nijemci i Austrijanci putuju na obiteljske odmore padaju tek u lipnju, no i to će se, kažu turistički čelnici, riješiti raznim pojačnim aktivnostima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.