Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri prigodno obilježavanje Svjetskog dana turizma

26.09.2016.

13:34

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri je od početka godine ostvareno više od 3 milijuna dolazaka i 20 milijuna noćenja što je pokazatelj da je Istarska županija naša najturističkija regija. I istarski turistički djelatnici priključuju se obilježavanju Svjetskog dana turizma 27. rujna - ove godine pod motom "Turizam za sve".

Turizam je u Istri vrlo važna gospodarska grana. Nekoć pretežito sezonski, danas se pak, sve više stvaraju uvjeti za cjelogodišnji turizam. Produžuju se pred i posezona, sunce i more više nisu najglavniji motiv dolaska, pa se kreiraju novi atraktivni sadržaji. Velik dio Istre živi od turizma i njegov je utjecaj na lokalnu zajednicu velik, rekla je predstavljajući aktivnosti, u povodu Svjetskog dana turizma, županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković.

Ovogodišnjom temom "Turizam za sve" građanima se na Svjetski dan turizma htjelo pokazati kako je turizam dostupan svima pa su i čelnici županijskog odjela za turizam sa suorganizatorima, odlučili po promotivnim cijenama ili besplatno žiteljima Istre omogućiti posjet turističkim sadržajima i atrakcijama. U subotu će tako moći obići ornitološki rezervar Palud, Romualdovu špilju, rt Kamenjak, Limski zaljev, kaštel Morosini- Grimani, zvjezdarnicu Tićan, špilju Feštinsko kraljevstvo, jamu Baredine, Glavani park, pulski akvarijum, Parenzanu, a moći će sudjelovati i u panoramskoj vožnju Pulom te na turističkom jahanju na ranču Barba Tone.

Sutra će pak u 10 sati, u povodu Svjetskog dana turizma, na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma biti održano predavanje "Suvremeni trendovi - turizam dostupan svima". Svjetski je dan turizma prigoda i da se cjelokupnom turističkom sektoru, posebno djelatnicima, čestita na uspješno odrađenoj turističkoj sezoni, zaključila je Nada Prodan Mraković.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.