Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri rastu prerađivačka i informatička industrija, ali i potrošnja

04.10.2016.

16:11

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarsko gospodarstvo bilježi rast, izvozno je orijentirano a velikim se dijelom taj rast temelji na razvoju informatičke i prerađivačke djelatnosti. Nedovoljno se zna da Istra statistički dobro stoji s gospodarskim granama poput prerađivačke ili informatičke industrije.

Istarski se gospodarstvenici svakodnevno susreću s brojnim problemima a šira se javnost često referira na to što sve treba poboljšati u gospodarstvu države, da bi se bolje privređivalo lokalno.

Poduzetnicima treba snažna potpora okruženja, ističe predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Da bi se na lokalnoj razini ostvario rast, potrebno je stvoriti preduvjete na državnoj razini, kaže eminentni profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile, prof. dr. Marinko Škare. Nažalost, prognoze i trendovi za razvoj Hrvatskog gospodarstva vrlo su negativni. I dalje smo potrošačko društvo. Hrvatska zadnjih 25 godina nažalost ima model rasta baziran isključivo na potrošnji, kaže dr. Marinko Škare.

Opširnije u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.