Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri za uskrsne blagdane 17 tisuća turista

26.03.2016.

08:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrsne blagdane u Istri provodi oko 17 tisuća gostiju koji će ostvariti 55 tisuća noćenja, što je zbog ranijeg Uskrsa nešto manje nego lani. No gotovi svi hoteli na Poluotoku su otvoreni, a svoja su vrata otvorili i autokampovi te vile i ruralne kuće za odmor i spremno dočekali prve goste.

Prvi predsezonski gosti stigli su u Istru gdje će provesti uskrsne blagdane. Vrijeme uglavnom provode razgledavajući turističke znamenitosti.
Ipak turista je u Istri za uskrsne blagdane manje nego prethodnih godina, a to potvrđuju i veliki istarski hotelijeri koji također očekuju nešto manji broj noćenja i dolazaka. No direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako to ne znači da će i ostatak predsezone biti lošiji. Naime buking je, kaže za to razdoblje veoma dobar.

No s druge strane predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba ističe kako nas očekuje zahtjevna predsezona i bit će, kaže teško dostići dobre prošlogodišnje predsezonske rezultate.

A prvi ispit predsezone upravo su ovi uskrsni blagdani. Ako je suditi po angažmanima lokalnih turističkih zajednica koje su pripremile razne gastronomske manifestacije, poput fritaja, šparugade ili tradicionalne smotre vina i ulja u Gračišću uskrsni će se gosti na Poluotok zasigurno ponovno vratiti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR