Hrvatski radio

Radio Pula

U Istri zasad nema novooboljelih od koronavirusa!

16.03.2020.

15:47

Autor: Nives Kalebić

Aleksandar Stojanović (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Aleksandar Stojanović (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

U Istri nema novooboljelih od koronavirusa pa je sada zaraza potvrđena kod 6 osoba. Čekaju se rezultati testiranja za još šest osoba, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog stožera Civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici uz šest zaraženih pacijenata koronavirusom, hospitalizirane su još tri osobe za koje se sumnja na koronavirus, ističe ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.

Stanje zaraženih pacijenata je dobro. Sutra će najvjerojatnije biti uzet prvi bris za prva dva oboljela pacijenta kako bi se utvrdilo je li im virus još prisutan u organizmu, pojašnjava ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

I u Istri su na snazi posebne mjere zbog koronavirusa. Osim što su zatvorene sve javne ustanove, ne rade ni ugostiteljski objekti, a trgovine rade samo do 18 sati. Spremna je i karantena za vozače kamiona, izvjestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Naglasio je kako će se tražiti da Nacionalni stožer pooštri režim na granici. 


Istarska policija utvrdila je tijekom vikenda kršenje mjera samoizolacije i o tome je obaviješten državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera. Neki od građana koji su kršili mjere o samoizolaciji prijavljeni su zbog posjeta kafićima i trgovinama. 


Dodajmo i da je u Istri u samoizolaciji više od tisuću ljudi, a dvoje ih je u karanteni.

Poslušajte reportažni prilog Nives Kalebić.

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.