Hrvatski radio

Radio Pula

U Istru u 2 grada i 7 općina drugi krug lokalnih izbora

30.05.2017.

13:53

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istrani će u nedjelju u drugom izbornom krugu birati dva gradonačelnika; Pazina i Buja, te 7 općinskih načelnika - Barbana, Fažane, Karojbe, Lanišća, Marčane, Tinjana i Žminja. Drugi izborni krug mogao bi donijeti i neka iznenađenja.

IDS-ovac Renato Krulčić treći se put u drugom izbornom krugu bori za gradonačelničku fotelju središta Županije i već poziva na suradnju. Kaže kako bi trebali i dalje zajednički nastaviti s jednim jasnim ciljem a to je da nastavimo zajedno graditi naš Pazin, istaknuo je Krulčić.

Njegov protukandidat HDZ-ovac Ivan Bubić, građane pak poziva na promjene. "Vas moje sugrađane vidim kao partnere u vođenju našeg grada, a zajedno sa središnjom vlašću u Zagrebu i Europom moći ćemo do realizacije toliko važnih projekata", kaže Bubić.


A i Barbanci će na izbore. Prvi put nakon četiri mandata načelnika SDP-ovca Denisa Kontošića u toj se općini održava drugi krug. Denis Kontošić, koji je godinama na čelu Barbana, očekuje da će njegov rad ponovno biti prepoznat.
"Ja očekujem pobjedu, naravno ne bih to nazvao pobjedom nego naprosto nastavak kontinuiteta onoga što smo učinili u 4 mandata", kaže Kontošić.

Ipak, IDS je u Barbanu u prvom krugu dobio više glasova, pa kandidat te stranke Dalibor Paus smatra da građani žele promjene. " IDS je pokazao da je jedna nova forza za Barban, forza koja može zasukati rukave i koja može odraditi sve obe projekte koje smo zajendički planirali", istaknuo je Dalibor Paus.


Drugi krug lokalnih izbora pokazat će žele li građani promjene ili ne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.