Hrvatski radio

Radio Pula

U Medulinu održana 3. akcija dobrovoljnog darivanja krvi

19.10.2021.

10:43

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Povodom nacionalnog Dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, Općina Medulin je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula organizirala 3. akciju dobrovoljnog davanja krvi.. Odazvalo se 19 osoba i prikupljeno je 15 doza krvi, od čega 6 od onih koji su darovali krv po prvi put.

Akcija je održana u ponedjeljak 18. listopada u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin – 3mc na medulinskoj placi, gdje su svi zainteresirani mogli u vremenu od 9 do 16 sati donirati dozu krvi, jedinog nezamjenjivog pripravka u medicini, koji nije moguće dobiti na drugačiji način nego donacijom dobrovoljnih darivatelja. 

U prijepodnevnim su satima sudjelovali su djelatnice i djelatnici Općine kojima su se poslijepodne priključili i mještani. 

Između predstavnika Općine, Crvenog križa i medicinske ekipe riječkog KBC-a dogovoren je nastavak suradnje u organizaciji akcija na području općine Medulin. One će se i dalje održavati minimalno dva puta na godinu te se sljedeća, 4. akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu, planira za proljeće 2022. godine. 

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić istaknula je kako je najbolji mogući način obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, upravo darivanje najdragocjenije tekućine – krvi, koja pomaže spašavanju  života i zdravlja ljudi.   

Čestitke povodom obilježavanja nacionalnog Dana darivatelja krvi, općinski je načelnik Ivan Kirac uputio svim dobrovoljnim darivateljima s područja općine i uopće, a posebno onima koji su darovali krv po prvi put.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR