Hrvatski radio

Radio Pula

U Općini Seli Gramperi napravljeno cjepivo protiv koronavirusa

09.02.2021.

10:41

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/Press služba Općine Seli Gramperi/ustupljena fotografija

Foto: kolaž/Press služba Općine Seli Gramperi/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Prof. dr. sc. Gramper Paškval zajedno sa svojim timom znanstvenika, nakon godine dana istraživanja, uspio je proizvesti prvo hrvatsko cjepivo protiv koronavirusa. Istraživanje je krenulo prošle godine odmah nakon Seli Gramperi karnevala, kada su u Hrvatsku stigle prve molekule virusa Covid-19.

To je prvo cjepivo razvijeno kod nas, a prema riječima prof. Grampera i prvo u svijetu koje u sebi ima isključivo prirodne sastojke proizvedene na području općine Seli Gramperi. Prof. Gramper također jamči da je njegovo cjepivo prvo na svijetu koje je 100% učinkovito, te da su nuspojave toliko zanemarive, da o njima nema smisla ni govoriti.

Rezervacija termina za cjepljenje već je moguća u ambulanti prof. Grampera u čekaoni na Placu u Kašteliru. Prof. Gramper obećao je da problema oko distribucije cjepiva neće biti te da cjepiva ima dovoljno za sve mještane općine Seli Gramperi, ali i šire. Međutim, veseli Kaštelirci iz iskustva predlažu da se što prije javite prof. Gramperu te rezervirate svoj termin za cijepljenje.

Nažalost, zasad nismo mogli dobiti više informacija, jer je cjepivo u fazi zaštite i registracije pa se prof. Gramper boji da mu neka velika farmaceutska industrija ne bi ukrala recept i krenula u masovnu proizvodnju.

Zbog toga će biti organizirana pres konferencija stožera civilne zaštite općine Seli Gramperi, u utorak 16. veljače kada će otkriti sve detalje vezane uz cjepivo.

(Press služba Općine Seli Gramperi)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.