Hrvatski radio

Radio Pula

U Pazinu konferencija Eu projekta o unaprjeđenju elektrotehničkih predmeta

18.04.2016.

14:12

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pazinskoj Gimnaziji i Strukovnoj školi "Jurja Dobrile" održana je završna konferenciji EU projekta "Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta" i 1. Sajam poslodavaca elektrotehničke struke. Naglasak je dan na unaprijeđenju školskog kurikuluma u elektrotehničkoj grupi predmeta.

Školski kurikulum u elektrotehničkoj grupi predmeta izmijenjen je novim dodacima, tehnologijama i poduzetničkim aktivnostima koje se sada uvode i u elektro struku, kaže voditeljica projekta Antonela Frank Medica. Pojašnjana kako je na temelju toga kurikulum izmjenjen u smjeru tehničara za elektroniku. Konkretno za učenike 2. razreda uveden je predmet radioničke vježbe.

Predstavljen i novi praktikum obnovljen novom suvremenom opremom za učenike elektro struke za obavljanje radioničkih vježbi, također financira novcem dobivenim iz projekta. U sklopu projekta unaprijeđen je i kapacitet nastavnog osoblja kroz edukacijske cikluse i putovanja u inozemstvo, održane izvan nastavne aktivnosti za učenike, a danas je održan i 1. Sajam poslodavaca elektrotehničke struke, na kojem su se kaže Antonela Frank Medica, predstavili i poslodavci i time je učenicima približena struka.


EU projekta "Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta" bio je vrijedan više od milijun kuna, a u njemu su uz pazinsku Gimnaziju i Strukovnu školu Jurja Dobrile sudjelovali i Srednja škola Mate Blažina iz Labin, Grad Pazin i pazinsko Udruženje obrtnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.