Hrvatski radio

Radio Pula

U Poreču počeo drugi Forum obiteljskog smještaja

12.10.2015.

15:27

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U poreču se održava 2. Forum obiteljskog smještaja. Nacionalni je to skup koji privatnim iznajmljivačima nudi edukativne sadržaje i povezuje ih s ponuđačima proizvoda za obiteljski smještaj. U Poreč je stiglo tisuću iznajmljivača iz cijele zemlje.

Iduća dva dana moći govorit će se o aktualnostima vezanima uz obiteljski smještaj, primjerice o takozvanoj ekonomiji dijeljenja koja je sve popularnija u svijetu, internetskom oglašavanju i prodaji te energetskom certifikatu.

Od početka iduće godine, naime, iznajmljivači će morati imati taj certikikat. No, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja Nedo Pinezić smatra da se zakon na iznjmljivače ne odnosi, te da taj certifikat neće biti potreban. Sutra će svoje tumačenje dati predsatvnici Ministarstva graditeljstva.


Na skupu je istaknuta sve veća važnost obiteljskog smještaja, on čini polovicu naših ukupnih smještajnih kapaciteta u našemu turizmu, odnosno oko 500 tisuća ležajeva u 67 tisuća kućanstava. Sezona je i njima bila uspiješna ostvareno je 3,2 milijuna dolazaka i 30 milijuna noćenja.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.