Hrvatski radio

Radio Pula

U Poreču predstavljen novi brend društva Plava Laguna

22.12.2017.

14:50

Autor: Senka Mošnja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Porečkoj turističkoj tvrtki Plavoj Laguni, u vlasništvu Grupacije Lukšić, pripaja se Istraturist iz Umaga. Plava Laguna tako - s 20 hotela, 10 apartmanskih naselja i 9 kampova - postaje jednom od najvećih hotelskih tvrtki u zemlji.

Porečka Plava Laguna i umaški Istraturist ostvarili su gotovo 5 milijuna noćenja ove godine, što čini udio od 6% u hrvatskom turizmu. Prihod je u samo 3 posljednje godine povećan za 15, a zarada za čak 50%. Čini se, dovoljan razlog da se Lukšić grupacija širi upravo u Istri.

Prvi put u povijesti, tvrtka u smještaj ulaže čak pola milijarde kuna. Do temelja je srušen resort Park, a novi će imati više od 300 luksuznih soba. Potpuno će se obnoviti i umaški Stella Maris, a gradi se i smještaj za radnike.

U potragu za radnicima krenuli su ranije nego ikad, a više od 400 sezonaca primljeno je u stalni radni odnos. Radnicima će od sljedeće godine plaće biti veće u prosjeku za 7%. U tvrtki, koja u Poreču i Umagu može primiti ukupno 40 tisuća gostiju, žele veću kvalitetu, što znači i stabilnu kadrovsku strukturu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.