Hrvatski radio

Radio Pula

10:58 / 01.02.2016.

Autor: Jana Radić

U Poreču se održavaju 9. Dani harmonike

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umjetnička škola Poreč devetu godinu zaredom organizira Dane harmonike na kojima će ugostiti domaće i inozemne glazbenike. Poseban gost je ugledan profesor iz Srbije Miljan Beletić koji će održati predavanja te će raditi s učenicima.

Dani harmonike trajat će osam dana, a raznovrstan program uključuje predavanja, rad s učenicima te koncerte harmonikaša. Profesor Miljan Beletić, renomirani harmonikaš, održat će nekoliko susreta s najmlađim glazbenicima, a 2. veljače organizirano je i predabanje pod nazivom "Umjetnost sviranja na harmonici".

U sklopu manifestacije održat će se čak četiri koncerta. U srijedu, 3. veljače u Kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč bit će koncert učenika harmonike Umjetničke škole Poreč. Dan kasnije je koncert učenika harmonike Istarske i Primorsko-goranske županije. U petak nastupaju studenti harmonike Muzičke akademije u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile, a u ponedjeljak 8. veljače je koncert Josipe Vukelić, dobitnice specijalne nagrade na 6.hrvatskom natjecanju iz harmonike u Daruvaru.

Poslušajte razgovor s ravanteljicom Umjetničke škole Poreč Sanjicom Sarom Radetić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.