Hrvatski radio

Radio Pula

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka online radionica zdrave prehrane

03.02.2021.

16:43

Autor: Tatjana Kaštelan

S humanitarne akcija Zdrave navike, zdrav život, ukusna, zdrava i šarena jela, 1. lipnja 2019. (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

S humanitarne akcija Zdrave navike, zdrav život, ukusna, zdrava i šarena jela, 1. lipnja 2019. (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U četvrtak, 4. veljače, obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka. Tim povodom pulska udruga Vita Nova organizira poslijepodne besplatnu online radionicu zdrave i uravnotežene prehrane, za sve oboljele, ali i ostale zainteresirane građane.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije trećina malignih oboljenja može se spriječiti s promjenom životnih navika, među kojima su prehrana i tjelesna aktivnost, kaže predsjednica pulske udruge Vita Nova, nutricionistica Elvis Berkarić koja je prošla put ozdravljenja, a svoju uravnoteženu prehranu temelji na makrobiotici.

Uz psihološku podršku i pomoć onkologa, tu su vježbe i tehnike disanja. Također, danas sve prisutnija terapija zvukom, koju vodi Vesna Kodžoman; slijedom borbe s teškom bolešću i edukacije o terapiji zvukom, znanje i iskustvo prenosi kroz gong kupke, koje se kaže, sve češće koriste jer donose niz blagodati.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka u četvrtak, 4. veljače poslijepodne, na rasporedu je besplatna online radionica zdrave i uravnotežene prehrane, koju će voditi predsjednica Udruge Elvis Berkarić.

Udruga Vita Nova u gotovo pet godina djelovanja iza sebe ima niz aktivnosti; predavanja stručnjaka i radionica za onkološke bolesnike ali i sve zainteresirane građane. Radionica se, uz prethodnu najavu na telefon br. 091 199 90 90, može pratiti na Skypeu od 17 do 20 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka online radionica zdrave prehrane

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.