Hrvatski radio

Radio Pula

U požaru staračkog doma u Krvavićima srećom nitko nije stradao

06.02.2020.

15:22

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Uzrok požara, koji je jučer buknuo u Staračkom domu u selu Krvavići, je prijenos topline iz dimnjaka na drvenu konstrukciju krova, pokazao je očevid. Nastavak istrage utvrdit će je li dimnjak bio ispravan. Zahvaljujući brzoj reakciji mještana i vatrogasaca u požaru srećom nitko nije stradao.

Plamen na krovištu Doma za starije i nemoćne u Krvavićima buknuo je poslije 16 sati i, zahvaljujući brzoj intervenciji, tragedija je izbjegnuta. 'Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi na drvenu krovnu konstrukciju', istaknula je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

Da gori krov, prvi su primijetili mještani. 'Vidili smo da gori, da dimi, smo došli viditi, a ča drugo da rečen, pomogli smo, familija, svi, he nositi, starce doli i bog", kaže Marija iz Krvavići.

U toj je zgradi u tom trenutku bilo 10 korisnika i osoblje Doma brzo ih je premjestilo u drugu zgradu. Dok su čekali vatrogasce, pomagali su i mještani: nosili slabije pokretne osobe i gasili požar. 'Oni su već odradili početni dio posla prije nas, mi smo sanirali do jutarnjih sati to požarište, koje je do našeg dolaska već bilo lokalizirano', ističe Ivica Rojnić, zapovjednik pulske vatrogasne postrojbe.

Svojim sumještanima zahvalni su i vlasnici Doma koji kažu da su taj dan zapalili vatru u kaminu.'Znam samo da smo taj kamin palili tako radi ugođaja, zbog ljudi, jer ih to veseli jer vole biti kraj vatre. Rekli su nam vatrogasci da je problem najvjerojatnije bura koja je jučer bila, ostalo, ne znam, najbitnije da nije nikome ništa, a krov, riješit će se to, nije problem", pojašnjava vlasnica doma Vesna Kokot.

Policijska istraga se nastavlja kako bi se utvrdio uzrok.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.