Hrvatski radio

Radio Pula

13:20 / 03.10.2016.

Autor: Nives Kalebić

U Puli idući tjedan Međunarodni sajam brodske opreme Pula Boat Fair

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U marini Veruda idući će se tjedan održati 7. Međunarodni sajam brodske opreme Pula Boat Fair. Na ovom malom poslovnom sajmu, prepoznatom u branši, predstavit će se 100-ak izlagača iz naše zemlje te stranih zemlja. Održat će se i poslovni susreti kako bi se sklopila nova poslovna suradnja.

Više od stotinu izlagača, od kojih mnogi s novitetima, ove će godine svoje proizvode izložiti na unutrašnjem i vanjskom prostoru pulske marine Veruda. S obzirom na vrhunske proizvode, koji se izlažu na uglavnom većim europskim sajamovima, a ove godine dolaze u Pulu, ovo je dosad najozbiljniji Pula Boat Fair, rekao je u ime izvršnog organizatora sajma Livio Bolković.

Ovogodišnji Pula Boat Fair u znaku je obilježavanja 160. obljetnice brodogradilišta Uljanika, a Uljanikovo naglo pokretanje i širenje motor je razvoja malih domaćih proizvođača brodske opreme. Naime sva brodska oprema koja se od domaćih proizvođača može nabaviti, koristi se u Uljaniku, pa to brodogradilište snažno podupire pulski sajam, dodaje Bolković. Sajam financijski podupire i Hrvatska gospodarska komora koja domaćim izlagačima sufinancira 50 posto troškova izlagačkog prostora, rekla je predsjednica pulske Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić ističući važnost sajmenih poslovnih sastanaka .

Pula Boat Fair otvara se iduću srijedu i potrajat će do petka. U sklopu sajma i ove će se godine održati foto natječaj digitalne fotografije Riblje oko, a u subotu na Bunarini jedriličarska regata Zlatna ribica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.