Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli koalicija IDS-HNS-Zeleni-BDSH

04.04.2013.

15:16

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je potpisan sporazum o suradnji na lokalnim izborima koalicije IDS-a, HNS-a i Stranke zelenih s Bošnjačkom demokratskom strankom Hrvatske. Sporazum o suradnji potpisali su predsjednik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske i saborski zastupnik Nedžad Hodžić, potpredsjednik IDS-a Boris Miletić, predsjednik HNS-a Pule Alen Damjanić i predsjednik Stranke zelenih Anton Rupnik.

Tim sporazumom Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske kao kandidata za župana u Istri podupire Valtera Flegu, koji je također danas bio na potpisivanju koalicije.

U kraćim izjavama stranački čelnici nisu rekli ništa novo. Boris Miletić ponovio je da je Istra u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe primjer tolerancije, multietničnosti i suživota. Alen Damjanić iz HNS-a rekao je da će koalicija nastaviti odličnu suradnju s gospodarstvenicima bošnjačke manjine upućujući tako da je za gospodarstvenike valjda važno i njihovo etničko podrijetlo. Predsjednik Stranke zelenih Anton Rupnik danas nije spominjao Kaštijun i Rockwool, pa čak ni Plomin, kao uostalom ni prethodne četiri godine. Rekao je tek, ma što to značilo, da sve probleme koji građani u ovim teškim vremenima imaju u Hrvatskoj želimo riješiti u Istri te da na ovaj način budemo putokaz.

Kandidat za župana Valter Flego otkrio je novinarima da će se ova koalicija još i širiti, premda bi u to trebao biti upućeniji Boris Miletić kao potpredsjednik stranke. Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je i predsjednik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske i saborski zastupnik Nedžad Hodžić. Istaknuo je kako se svi Bošnjaci u Istri osjećaju kao kod kuće, te da je stoga IDS njihov prirodni saveznik. U drugim županijama koalirat će s SDP-om.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.