Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli održana akcija "Sigurno u školu s HAK-om"

28.09.2016.

12:04

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi se učenike prvih razreda osnovnih škola i najstarije vrtićke skupine naučilo pravilnom ponašanju u prometu, na pulskoj je Portarti održana preventivna akcija "Sigurno u školu s HAK-om". Organizirali su je Auto klub Pula Rovinj, Hrvatski auto klub i Postaja pulske prometne policije.

Kako pravilno prelaziti preko pješakog prijelaza, što znači zeleno, žuto i crveno svjetlo na semaforu, gdje se voziti u automobilu samo je dio onog što su pulski predškolarci i učenici prvih razreda osnovnih škola danas mogli naučiti.S djecom se o pravilnom ponašanju u prometu radi još od najmlađe životne dobi. Ne samo kod kuće nego i u vrtićima i školama, potvrdile su odgajateljice i učiteljice ističući kako svakodnevno djecu uče o tome kako pravilno prelaziti cestu i čekati zeleno svjetlo na semaforu.

U edukaciju učenika naravno uključen je i Hrvatski Auto klub. Tajnik Auto kluba Pula Rovinj Marčelo Mohorović ističe da je važnost prevetivnih prometnih akcija velika i da je to jedan od načina kako poboljšati sigurnost djece u prometu. A edukacije o pravilnom ponašašnju u prometu urodile su plodom. Na području Policijske uprave istarske u posljednjih godinu dana stradavanje djece u prometu smanjeno je za 15 posto, kaže Josip Lukić iz Policijske uprave istarske. Dodao je kako već niz godina istarska policija nije zabilježila stradavanja djece u blizini škola na početku školske godine u rujnu.

Prometno preventivna akcija "Sigurno u školu s HAK-om" održat će se petak u Labinu, iduće srijede Rovinju, a planirano je održavanje i u nekim općinama s područja Puljštine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć