Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli otvoren 19. Obrtnički sajam Istre

06.10.2016.

12:04

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskoj Karolini otvoren je 19. Obrtnički sajam Istre. Na sajmu proizvodnog obrtništva predstavlja oko 150 izlagača iz naše zemlje, Italije, Slovenije i Srbije. Organizator je Obrtnička komora Istarske županije, a sajam traje do nedjelje.

Na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu Istre struktura proizvoda je široka: od prehrambenih artikala, proizvoda od kože, odjeće, umjetničkih djela, cvijeća do usluga savjetovanja. U sklopu sajma održat će se i edukacije i radionice za obrtnike i poduzetnike i to o kontroli troškova u osiguranju, bespovratnim sredstvima za poljoprivredu, ruralni turizam, proizvodne i uslužne djelatnosti za obrtnike i poduzeća, a bit će predstavljen i priručnik pod nazivom "Biram poduzetništvo - kako uspješno pokrenuti i voditi vlastiti posao".

Na otvorenju sajma pomoćnica ministra poduzetništva Ana Mandac istaknula je kako je za hrvatske obrtnike prvi put otvoren natječaj za apliciranje na fondove Europske unije. Obrtnici su se na natječaj mogli javiti do kraja rujna, a sad je obrtnicima omogućeno i do 2020. godine podizanje kredite za mirko i male zajmove po kamatnoj stopi od 0, 5 posto.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec istaknuo je kako u ovom trenutku u Hrvatskoj ima 77 tisuća obrtnika i zaustavljen je pad zatvaranja obrta. U suradnji s budućom Vladom pokušat ćemo dogovoriti da se prepozna rad resornog ministra Darka Horvata jer se u posljednjih šest mjeseci otvaraju novi natječaji za obrtnike koji im omogućuju lakše poslovanje. 

Obrtnički sajam Istre otvoren je do nedjelje kada će najboljim izlagačima biti dodjeljena priznanja. Ulaz na sajam je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.