Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli otvoren Dnevni boravak "Susret" za osobe s mentalnim oštećenjem

07.04.2016.

14:10

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je otvoren dnevni boravak za osobe s mentalnim oštećenjem. Projekt je financiran novcem iz europskih fondova, a cilj programa je socijalizacija i integracija u društvo mentalno oštećenih odraslih osoba.

Petnaestero korisnika svakodnevno će u prostorima boravka "Susret" imati mogućnost razvijati određene vještine te aktivno sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima poput kuhanja i brige o zdravlju. Boravak nudi radnu terapiju te psihosocijalnu pomoć, ali je i mjesto susreta i druženja, kaže predsjednik Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije Ozren Catela.

Nositelj projekta je Dom za odrasle osobe Villa Maria čija ravnateljica Vesna Sperath kaže da je ovo jedan od rijetkih boravaka u Hrvatskoj koji je smješten u lokalnoj zajednici.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda s oko milijun i 200 tisuća kuna, prostor je osigurao Grad Pula, a opremanje je omogućila Istarska županija. 

Poslušajte tonski prikaz. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.